blog:Eva

de kat

        slapen


Katten kunnen heel lang slapen, wel 18 uur per dag. Dat is wel meer dan de helft van hun leven. Katten slapen het liefst op warme , en zachte ondergronden. Ook vinden ze het fijn om ongeveer op 1 meter hoogte te slapen, dan kunnen ze een beetje zien of er nog vijanden, of mensen zijn. Katten slapen graag op deze dingen zoals op kachels of de verwarming, op een bed , op computers, op een stuk vloer waar de zon op schijnt en op nog veel meer plaatsen. Kittens (jonge katjes) slapen meer dan volwassen katten, omdat ze alleen in hun slaap groeien. Katten kunnen dromen, maar dat gebeurt niet zo vaak. Je kunt het zien aan een kleine beweging van een poot of een snorhaar. als katten dromen duurt zo'n droom ongeveer 6 minuten.

jagers

Zelfs een gewone huiskat heeft kenmerken van zijn familie die in het wild leeft zoals de tijger of de leeuw. Het zijn goede jagers die vlees eten en natuurlijk brokjes. als poezen op jacht gaan jagen ze op muizen, vogels en mollen. Zo gaat de jacht: Eerst sluipt de kat met zijn klauwen ingetrokken naar zijn prooi toe. Dan wacht hij even. Als de prooi hem net opmerkt slaat hij zijn slag. Hij haalt zijn klauwen uit en zet ze in de prooi. Zijn prooi valt dan op de grond en dan kan de kat hem opeten.



uiterlijk


Een huiskat heeft een vacht. Hij heeft ook een ruwe tong. Ze ademen lucht in en uit met hun longen. De kleintjes drinken melk bij de moeder. Katten zijn nachtdieren ze kunnen 's nachts en ook in donkere kamers goed zien. Maar overdag natuurlijk ook. Het zijn roofdieren. Je kunt een kat herkennen aan zijn scherpe puntige tanden en aan zijn scherpe nagels. Ze hebben goede oren en ogen Een kat laat aan zijn geur merken welk territorium van hem is. Een kat ziet 6 keer zo scherp als een mens. Een kitten komt blind en hulpeloos ter wereld. Als de kittens 12 weken oud zijn mogen ze naar een nieuw huis.

                                            Snorharen

De snorharen van een kat gebruikt hij als voelsprieten om te voelen of ze ergens door heen kan. Eens in de maand vallen er een paar uit en groeien ook weer aan. Als er weer nieuwe snorharen aan zijn gegroeid zijn die een stuk zachter als diegene die eraf zijn gevallen.



Reacties

Populaire posts van deze blog

blog : Merina

hoe is de wereld van een welpje

blog Hidde schults