blog Hidde schults






















Het konijn van hidde.

Konijn2.jpg


































Een konijn is een zoogdier. Een konijn heeft een zachte vacht en lange oren. Het bekendste fictieve konijn is Nijntje van Dick Bruna.
Veel mensen denken dat konijnen knaagdieren zijn maar het zijn haas-achtigen. Je hebt veel verschillende soorten konijnen zoals: de hangoor, Vlaamse reus, dwergkonijnen, rexkonijnen enz. Ze hebben allemaal een ander karakter. Konijnen leven ook in het wild. In het bos bijvoorbeeld. Daar kun je ze alleen niet aaien. In het bos zijn ze erg schrikachtig, dat komt omdat ze in het wild leven. Ze zijn geen mensen gewend dus ze vinden het ook erg spannend/eng. Konijnen hebben wel goede verzorging nodig, dus je moet zeker weten of je het wel aan kan om een konijn als huisdier neemt.

    Voordat je een konijn neemt

    Voordat je een konijn koopt heb je eerst een aantal spulletjes nodig:
    • Een ruim hok met ren
    • Voer (bijvoorbeeld hooi)
    • Drinkflesje of bakje
    • Bodembedekking (bijvoorbeeld vlas) en stro (voor in z'n hok)
    • Een leuk speeltje om mee te spelen
    Van tevoren moet je goed nadenken of je echt geschikt bent voor een konijn en, ook heel belangrijk, of een konijn echt geschikt is voor jou. Konijnen lijken simpele dieren, maar dat zijn ze niet. Ze kosten veel tijd, energie en geld. Ook heeft een konijn best veel ruimte nodig. Konijnen die goed verzorgd worden, worden gemiddeld zo'n tien tot twaalf jaar oud. Dat is een hele lange periode, bedenk dus goed waar je aan begin

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    blog : Merina

    hoe is de wereld van een welpje